недеља, април 14, 2024

Vuletić: Koalicija Srbija protiv nasilja i Vučićev režim dele iste nacionalističke stavove

Slične objave

Podeli

“Dve koalicije, vladajuća i opoziciona ‘Srbija protiv nasilja’ su monopolizovale i medijski i politički prostor u Srbiji”

Predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić izjavio je da je u Srbiji pred izbore na delu “nacionalistički konsenzus” između vlasti i koalicije “Srbija protiv nasilja”, za koju je rekao da se “lažno predstavlja” kao “proevropska opozicija”.

“Dve koalicije, vladajuća i opoziciona ‘Srbija protiv nasilja’ su monopolizovale i medijski i politički prostor u Srbiji, zapravo su kartelizovale i politički i medijski prostor u Srbiji. One isljučivo pokušavaju da marginalizuju, eliminišu i umanje u svakom smislu naš rezultat. Tragično je bilo pre nekoliko dana gledati debatu na opozicionoj televiziji na kojoj su se okupili opozicioni lideri i govorili o kosovskom problemu. Potpuni konsenzus su napravili Boško Obradović iz Dveri, Miloš Jovanović iz Novog DSS-a, Milica Đurđević Stamenkovski (Zavetnici),Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić, koji je nosilac liste ‘Srbija protiv nasilja’, apsolutno su podelili jednake stavove u vezi sa Kosovom”, rekao je Vuletić za Gradsku televiziju iz Podgorice.

Dodao je da “Srbija protiv nasilja” nema pravo da sebe naziva proevropskom listom.

“Oni su toliko proevropska lista da su jedino u medijima koje predstavlja Junajted grupa proevropska lista. Oni se ne razlikuju od konzervativne nacionalističke vlasti. Uostalom, nedavno su imali sramotan nastup u Bundestagu gde su jasno stavili do zanja da njih ne obavezuju potpisi na sporazume koje je preuzeo Aleksandar Vučić kao predsednik države. Oni su, jelte, veći patrioti od Vučića i oni će vratiti Kosovo koje je Vučić izdao”, naveo je Vuletić.

Upitao je do kada će Srbija živeti u laži. “Ili ćemo nastaviti da živimo sa paradigmama i definicijama Dobrice Ćosića koji je još davno rekao: Braćo Srbi, laž je naš nacionalni interes, lažimo inventivno, laž nas je toliko puta spasila, zašto ne bismo nastavili da lažemo”, kazao je Vuletić.

Prema njegovim rečima, neophodno je da se Srbija prestane mešati u unutrašnje odnose u Crnoj Gori i u Bosni i Hercegovini, neophodno je što pre doći do dogovora sa Prištinom i prihvatiti zapadni plan za Kosovo.

GDF na izbore izlazi u koalicji “Srbija na Zapadu”.

D. B.