петак, јул 12, 2024

Kovačević: Nije hrabrost otići na Kosovo, nego reći istinu o njemu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 5. decembra 2023. (Beta) – Nosilac liste “Srbija na Zapadu – Da se struka pita” Vladimir Kovačević izjavio je da se i vlast i deo opozicije trudi da na osnovu kosovskog problema dobiju poene i da, kako je rekao, “pobede u takmičenju za najvećeg lažnog patriotu na ovim izborima”, ali da je veća hrabrost reći građanima istinu.

“Lista ‘Srbija na Zapadu – Da se struka pita’ poručuje im, svima zajedno, da nije hrabrost otići na Kosovo, ni kroz šumu ni preko prelaza, već je hrabrost suočiti se sa istinom o Kosovu koja mora biti delotvorna za svakog od nas. Dosta je više laganja i glumatanja, širenja tri prsta i kačenja slika ispred manastira, pošto Srbi i Albanci hoće konačno da žive normalno i imaju mira za sebe i svoju decu”, naveo je Kovačević.

Istakao je “da smo se umorili od junaka koji se posle odlaska na Kosovo vrate u svoju Kaluđericu, Topolu, Trstenik, Vračar ili Dedinje i odande nam govore kako će odbaciti sve planove Evrope o pitanju Kosova, misleći da će 17. uveče zbog toga izborna kutija sa njihovim imenima biti veća”.

“Mi ne lažemo ljude u ovoj zemlji, ne nudimo im lažne teme da bismo prikrili prave, ne obmanjujemo ih pričama o junačkom Kosovu, dok nam se ostatak Srbije raspada”, rekao je Kovačević.

Kovačević je građanima poručio da dobro slušaju šta ko govori u ovoj kampanji i te reči uporedi sa delima odmah 18. decembra ujutru.

“Tad će se najbolje videti ko je prava i ko lažna opozicija, a takođe i ko je junak sa Kosova zbog slike sa Instagrama, a ko brine o svima ljudima bez obzira na nacionalnost, jer nam je svima muka podjednaka”, zaključio je Kovačević.