понедељак, март 4, 2024

Vuletić: Bokan bez razuma, ljudskosti i savesti

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 30. novembra 2021. – “Reči koje je na televiziji Pink izgovorio Dragoslav Bokan,  jedan od ideologa nacionalističke kvazielite, o potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić, teška su uvreda ne samo gospođe Tepić, već i rumunskog naroda, svih ostalih manjinskih naroda, ali i srpskog naroda koji zna važnost zajedničkog života i vrednosti multikulturalnosti. Taj govor mržnje je povreda zdravog razuma i dokaz potpunog izostanka savesti, što je Bokan potvrdio i u trenutku kada je hteo da se opravda, ponovivši uvrede”.

Ovakavim ponašanjem na Televiziji Pink niko nije iznenađen, jer taj medij u najvećoj meri i bira sagovornike koji promovišu mržnju i uvrede, iskrivljuju istinu o prošlosti i sadašnjosti Srbije i doprinose atmosferi zla i potencijalnih sukoba, navodi predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF) Zoran Vuletić u saopštenju za javnost.

Pokušaj Aleksandra Vučića da izgladi ovaj incident, nije uveljiv jer je i on uvredio Mariniku Tepić nazvavši je lažovom. Građanski demokratski forum osuđuje ovakve pojave grubog vređanja na nacionalnoj osnovi, ali i mogućnost da se na bilo kom mediju pojavi takav sadržaj što je dokaz, u ovom slučaju, ne samo neodgovornosti i neprofesionalsnosti, već svesnog kreiranja sadržaja zla po kome je Pink televizija poznata, stoji u saopštenju GDF.

Podsećamo šta je rekao Bokan: “Marinika Tepić je pripadnik nacionalne manjine koja mrzi Srbiju i srpski narod, koja je ušla kod Čanka (Nenad – p.a.) i u njegovu antisrpsku organizaciju kad je bila mlada devojka, koja je studirala rumunski jezik. Iz rumunske porodice, rumunkska mama, rumunski tata, radila u rumunskoj organizaciji. I ona je naš neprijatelj, ona je nacionalni neprijatelj, i to ne samo ideološki i politički. I to mora da bude jasno, moramo da definišemo ono što brani srpska država…”

D. B.