Tomini dvori

0
214
Foto: portalforum.rs

Piše: Dragan Banjac

Građanin Miroslav Todorović piše u dnevnom listu Danas da su minule četiri godine od kada je Vlada Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, po hitnom postupku „donela skandaloznu i po državu štetnu uredbu, kojom se bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću daje na korišćenje reprezentativna vila od oko 800 m2 u Užičkoj 23, na neodređeno vreme, bez ikakve naknade!“

Todorović, građanin koji uredno izmiruje porez, pita dokle će bivši predsednik Srbije (što je posle njega svakome dostupno) i četnički vojvoda da koristi zvaničnu rezidenciju predsednika države koju sadašnji prepodobni Josif ne koristi valjda iz skrušenosti. Građanin M. T. pita premijerku ko ima ovlašćenje da Nikoliću odobri uzurpaciju državne imovine, po kom zakonu je Vlada usvojila ovu uredbu, ili, možda, neko ima ličnu obavezu prema veselom Tomi. Koji je već „obeštećen“ maja 2017. godine, kada je kao nagradu što je odustao od ponovne kandidature za predsednika Srbije, postavljen za predsednika – specijalno za njega izmišljene institucije – Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom).

Nikolićeva kancelarija je, navodi Todorović, do danas koštala državu 1,800.000 evra. Ne zna  koliko zaposlenih opslužuje Dragicu i Tomu, jedino se zna da v.d. direktor kancelarije, izvesni Nedeljko Tenjević prima platu od tričavih 147.000 dinara, plus 93.000 za odvojen život. Zna se i da Toma na novom poslu nije zaradio ni cvancika, pošto mutne poslove sa Rusijom i Kinom obavlja čovek koji zna ama baš sve.

Maja 1993. godine u Knežini na Romaniji Nikolića je sa još sedamnaest četnika u vojvode proizveo dotad jedini vojvoda Vojislav Šešelj. Najpoznatiji valjevski šofer Dragan Todorović čita naredbu broj 124… Sve je prenela paljanska TV, vest iščitao Risto Đogo. Vojvode su se zaklele bogom i sv. Savom i horski ponavljaše Šešeljeve reči … i obnvu srpske države na Balkanu koja će obuhvatiti sve srpske zemlje, tako mi bog pomogao, amin… Nikolić je naveden kao deseti, a oni koje interesuju imena ostalih neka se obrate YouTube.

Deset godina kasnije ta je suklata, 23. februara 2003. godine, na Trgu republike ispratila svog političkog oca Vojislava Šešelja u Hag i postala zamenik šefa SRS. I reče tada: „Ako neko od vas u idućih mesec ili dv vidi negde Zorana Đinđića recite mu da je i Tito pred smrt imao problema sa nogom“.

Građanin Todorović je reagovao. Šta vi čekate!?