уторак, март 5, 2024

Dokle će Tomislav Nikolić koristiti predsedničku vilu?

Slične objave

Podeli

Piše: Miroslav Todorović

BEOGRAD, 12. jula 2021. – Prošlo je više od četiri godine od kada je Vlada Srbije, na čelu sa Anom Brnabić, po hitnom postupku donela skandaloznu i po državu štetnu uredbu, kojom se bivšem predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću daje na korišćenje reprezentativna vila od oko 800 m2 u Užičkoj 23, na neodređeno vreme, bez ikakve naknade!

Uz obrazloženje da će biti korišćena i za boravak delegacija Ruske federacije i Kine! Vila je inače zvanična rezidencija predsednika države, koju aktuelni predsednik, valjda iz skromnosti, ne koristi.

Pitanje za premijerku Srbije: Ko ima ovlašćenje da Tomislavu Nikoliću odobri uzurpaciju državne imovine? Po kom zakonu je Vlada usvojila ovu uredbu? Ili neko ima ličnu obavezu prema Tomislavu Nikoliću? (On je već „obeštećen“ maja 2017. godine, kada je kao nagradu što je odustao od ponovne kandidature za predsednika Srbije, postavljen za predsednika – specijalno za njega izmišljene institucije – Nacionalnog saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom).

Nikolićeva kancelarija do danas je koštala državu 1,800.000 evra. Nije poznato ni koliko zaposlenih opslužuje Tomislava Nikolića i njegovu suprugu Dragicu. Jedino se zna da vršilac dužnosti direktora kancelarije, Nedeljko Tenjević prima platu od 147.000 dinara i još 93.000 za odvojen život. Pandemija korone je obesmislila kancelariju u koju, izgleda, više niko ne dolazi. Ali, nije uspela da iseli Tomu Nikolića i njegovu suprugu.

Poslove sa Kinom i Rusijom obavlja, uz svakodnevno isticanje, lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić. U tim pohvalama i zvučnim ocenama izuzetne saradnje, posebno na nabavci vakcina, nigde se ne pominje, niti pojavljuje Tomislav Nikolić. Kao građanin – poreski obveznik, pozivam da se hitno ukine skandalozna uredba, jer je apsurdno da država i dalje plaća sladak život bračnom paru Nikolić.

Razmišljam kako bi izgledalo da neki od predsednika SAD neće da se iseli iz Bele kuće po isteku mandata. Nema govora da bi mogao da ostane, jer to je Amerika.

A ovo je Srbija. Živela Srbija!

(Danas)