уторак, фебруар 27, 2024

Zoran Milanović brine za ljudska prava Austrijanaca

Slične objave

Podeli

ZAGREB, 22. novembra 2021. – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović dao je izjavu medijima pred vojarnom u Našicama u koju je novinarima bio zabranjen ulaz zbog novog sukoba s ministrom obrane Banožićem.

Komenatrišući svoju izjavu “da su mere protiv koronavirusa u Austriji fašizam” Milanović kaže da “ove odluke ne donosi nikakva znanost, nije nikakva zavera, nikakav pakleni plan da nas uništi… Ovo je impuls koji od nekud dolazi. Austrijski predsednik je moj prijatelj, ispričavam se na izjavi o tome da se tamo događa fašizam. On je liberalan i zemlja koja njega takvog liberalnog i zelenog izabere ne može biti fašistička. Ali neki političari se ponašaju inertno, sporo razmišljaju, kao Bosut su, to se tako kaže kad je netko spor”, rekao je.

Za novi lockdown koji je danas krenuo u Austriji rekao je: “To je užas, katastrofa! Apsolutno mislim da smo mi u tome pametniji od Austrijanaca i mislim da su švedske vlasti puno pametnije”.

Osvrnuo se i na to što je zbog njegove izjave o fašizmu u Austriji na razgovor bio pozvan hrvatski veleposlanik. Kazao je da će sad njegov ured zvati i austrijskog veleposlanika.

“Danas ćemo pozvati austrijskog ambasadora ako oni pozivaju našega. Mi ćemo izraziti zabrinutost za temeljna ljudska prava ljudi u Austriji.” Dodao je i “kad već zovu za gluposti, onda ćemo i mi njih”.

Novinari su ga pitali tko će pozvati austrijskog veleposlanika.

“Pa neću ja. Moji savjetnici”, rekao je. “Nije znanstveno i terorizirate ljude”, zaključio je Milanović.