недеља, април 14, 2024

Tepić traži od RTS-a da uključi predstavnike liste ‘Srbija protiv nasilja’ u Dnevnik 2

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 19. decembra 2023. (Beta) – Jedan od nosilaca liste “Srbija protiv nasilja” Marinika Tepić zatražila je danas od Radio-televizije Srbije (RTS) da predstavnike te koalicije uključi u centralni, drugi Dnevnik, kako bi građani čuli o protestu zbog, kako je navela, “izborne krađe glasova u Beogradu”.

“Predsednik države Aleksandar Vučić ušetao je sinoć u RTS i 30 minuta ismevao našu borbu. Tražimo da pod istim uslovima i mi budemo u dnevniku RTS-a”, rekla je Tepić novinarima ispred zgrade stare Skupštine.

Ona je dodala da je ta koalicija pratila program RTS-a i da, kako je navela, “sinoć i jutros, sve do ovog momenta, nije bilo ni reči na toj televiziji o ovim dešavanjima”.

Sem Marinike Tepić, novinarima se obratio i drugi nosilac izborne liste Miroslav Aleksić, tako što su izašli ispred zgrade stare Skupštine gde se nalazi sedište Republičke izborne komisije, u kojoj su sinoć oko 18 časova započeli štrajk glađu.

Oni su nastavili sa štrajkom glađu dok ne bude doneta odluka o ponavljanju izbora u Beogradu.

Aleksić poziva na sveopšti bunt

Nosilac izborne liste “Srbija protiv nasilja” Miroslav Aleksić pozvao je uoči sinoćnog protesta ispred Republičke izborne komisije (RIK), “sve opozicione” stranke, civilno društvo i građane uopšte da se priključe kako je rekao, buntu i borbi za poništavanje izbora.

Aleksić je novinarima ispred RIK-a, gde od juče štrajkuje glađu zbog kako je rekao, izborne pljačke, kazao da zahtev za poništavanje lokalnih izbora u Beogradu neme veze sa rezultatima glasanja “već sa stanjem u društvu i državi”.

On je kazao da ocene i domaćih i međunarodnih posmatrača govore da su nedeljni izbori u Srbiji “pokradeni”. “Ne morate nama da verujete. Vidite šta su rekli CRTA, ODIHR. Ovo je pitanje opstanka, šta nas može čekati sutra ako prođe ovakva pljačka i krađa”, upitao je Aleksić.

Dodao je da su štrajk glađu i protest ispred RIK-a pokazatelj da u Srbiji nema institucija.
“Mi smo zarobljeno društvo u kom ni policija, ni RIK, ni Gradska izborna komisija ni tužilaštvo ne smeju da urade bilo šta a da im jedan čovek ne da nalog. Odluke u Srbiji donosi samo jedan čovek. Mi danas ne bismo bili pred ovom zgradom da imamo institucije ali nemamo ih”, rekao je Aleksić.