недеља, април 14, 2024

Kandidaturu liste “Srbija na zapadu…” podržalo 696 Novopazaraca a na izborima su dobili 36 glasova

Slične objave

Podeli

NOVI PAZAR, 19. decembra 2023. (Beta) – Kandidaturu liste “Srbija na Zapadu – Da se struka pita” za parlamentarne izbore podržalo je 696 građana Novog Pazara čiji su potpisi overeni u Gradskoj upravi, a na nedeljnim izborima dobili su 36 glasova u tom gradu, objavio je danas lokalni radio Sto plus.

Tu listu, koju je predvodio industrijalac Vladimir Kovačević iz Beograda, potpisima je podržalo 11.397 građana, a na proteklim izborima osvojili su 5.416 glasova.

Među 110 kandidata te liste za poslanike nije bilo građana Novog Pazara, a jedini iz tog dela Srbije bio je Redžep Demirović iz Tutina, opštine u kojoj su osvojili 21 glas. Paradoks da su na izborima osvojili manje glasova nego što su prikupili potpisa podrške u Novom Pazaru zabeležen je i u slučaju liste “Koalicije za mir i toleranciju”, koju je predvodio Jahja Fehratović.

Kandidaturu te liste je podržalo 1.337 građana Novog Pazara ali su na izborima dobili 573 glasa. Slična situacija desila im se i u Šapcu gde su prikupili 709 potpisa podrške, da bi na izborima dobili 114 glasova.

Listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” potpisima je podržalo 206 građana Novog Pazara, a na izborima u tom gradu osvojili su 18.595 glasova.Potpise u Novom Pazaru nisu prikupljale liste “Srbija protiv nasilja”, koalicije Dveri i Zavetnika, SDS – DJB, NADA i POKS, ali su dobili određeni procenat glasova u tom gradu.

1 KOMENTAR

Comments are closed.