петак, јул 12, 2024

Šider: Vučić se ponaša haotično

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. februara 2024. (Beta) – Evroposlanik i jedan od međunarodnih posmatrača izbora u Srbiji Andreas Šider rekao je sinoć za N1 da je Evropski parlament ogromnom većinom glasova zatražio da se mera zamrzavanja evropskih fondova za Srbiju uzme u obzir, zbog sumnje u pravilnost korićenja tih fondova.

On je dodao da se Vučić sada ponaša haotično, jer je nezadovoljan zbog toga što će jednog dana EU objaviti ono što je uradio. “Bojim se da tu ima mnogo stvari koje se kriju ispod površine i za koje Vučić ne želi da budu otkrivene”, rekao je Šider.

U pogledu nezavisne istrage o izborima u Srbiji, koju je od Evropske komisije (EK) zatražio Evropski parlament (EP), Šider je rekao da je “ono što je on čuo” jeste da se “ovo u Evropskoj komisiji uzima vrlo ozbiljno i sada proučava kako to može da se realizuje”.

Šider je takođe ocenio da “Ana Brnabić nije dovoljno zrela da bude premijerka zemlje koja želi u EU”. “Znamo da Brnabić nije glavna uticajna ličnost u Srbiji. Kada nešto kaže, znamo da to nije ona, već da svim pitanjima upravlja samo jedan čovek, a to je Vučić. Tako da, iskreno, ne želim da gubim vreme na svaku rečenicu koju je izgovorila”, kazao je Šider povodom premijerkine izjave da rezolucije “dođu i prođu”.