среда, фебруар 21, 2024

Ponovo plakati prozivke gradonačelnika Čačka

Slične objave

Podeli

ČAČAK, 28. oktobra 2021. – Danas su se ponovo pojavili plakati na kojima je fotografija gradonačelnika Čačka i tekst kojim se postavlja pitanje njegove odgovornosti za prošlogodišnju predizbornu tvrdnju da je u Čačku pobeđen virus korone koji je i nakon izbora odneo brojne ljudske živote u našem gradu.

Učestala pojava plakatiranja javnih površina sa kritičkim osvrtom na rad gradonačelnika moguće ukazuje na dve opcije, navodi OzonPress.

Ako su autori plakata i realizatori plakatiranja građani, to znači da postoji opravdano nezadovoljstvo onim što gradonačelnik radi. Ako su, međutim, autori plakati i realizatori plakatiranja gradonačelnikovi partijski drugovi, to onda dokazuje da u čačanskoj organizaciji SNS-a nema ništa novo i da je ona i dalje podeljena na dve ili više struja, s tim što međusobni obračun dostiže i do napada na prvog među njima, piše portal.

Kolege ne navode da plakate potpisuju Dveri koje saopštenjem kažu da su akcijom plakatiranja užeg centra Čačka imali nameru da Čačane podsete na “krajnje neodgovorno i neprimereno ponašanje” aktuelnog gradonačelnika Čačka, za vreme kampanje pred republičke izbore u junu 2020. godine.

“Izjavom koja je doslovce glasila da je korona virus pobeđen i publikacijom iste kroz više desetina hiljada letaka učinio je presedan u istoriji političkih kampanja u Čačku. Niko do sada nije toliko ‘nisko pao’ da je pribegao manipulaciji igrajući se za zdravstvenim stanjem građana Čačka”, navode Dveri i dodaju da su posle konsultacija sa brojnim pravnicima, dobili potvrdu da se izjava smatra “teškim krivičnim delom i kvalifikuje se kao obmanjivanje javnosti u vidu širenja neistine sa ciljem ugrožavanja zdravlja ljudi…

Dveri su zbog navedene izjave podneli krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

M. Markov