среда, мај 29, 2024

Marinika Tepić i Miroslav Aleksić otpočeli štrajk glađu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 18. decembra 2023. (Beta) – Jedan od lidera koalicije “Srbija protiv nasilja” Dragan Đilas rekao je ispred zgrade RIK-a da je bes naroda ogroman i da je juče celog dana bilo jasno da je izborna krađa organizovana, te da je veliki broj građana iz susednih država glasao na beogradskim izborima. “Bilo bi najlogičnije da se izbori ponove” rekao je Đilas.

On je na pitanje o štrajku glađu Marinike Tepić i Miroslava Aleksića kroz suze rekao da nije presrećan tom odlukom i da će se “sve završiti pre nego što bude posedica po njih dvoje”. Miroslav Aleksić i Marinka Tepić počinju štrajk glađu do poništenja beogradskih izbora, najavila je Tepić večeras ispred zgrade RIK-a.

U jednom trenutku, ispred RIK-a je došlo do okršaja i pokušaja uklanjanja ograde. Grupa momaka pokušala je da ukloni ugradu, ali su ih sprečili okupljeni na protestu, kao i obezbeđenje ispred RIK-a. Građani su se okupili ispred RIK-a kako bi “odbranili izbornu volju”.

Građani koji smatraju da su izbori u Beogradu ozbiljno pokradeni okupili su se ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u Kralja Milana 14, a u jednom trenutku je na prozore ovog zdanja poletelo nekoliko jaja.

Predstavnici liste “Srbija protov nasilja” odmah su reagovali i preko megafona su zamolili građane da više ne bacaju jaja na zgradu Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, gde je sedište RIK-a.

Nešto pre toga, poslanici sa ove liste su ušli u zgradu Narodne skupštine kako bi Republičkoj izbornoj komisiji predali dokaze o nepravilnostima tokom jučerašnjih izbora, koji su, kako kažu, uticali na rezultat.

Oni traže poništavanje izbora i njihovo ponavljanje pod fer uslovima i sa sređenim biračkim spiskovima.