среда, мај 29, 2024

Manojlović podnela ostavku na mesto potpredsednice DS

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. novembra 2023. (Beta) – Doskorašnja poslanica u Skupštini Srbije Tatjana Manojlović je danas saopštila da je podnela ostavku na mesto potpredsednice Demokratske stranke (DS).

Kao razlog navela je da vrh stranke ne smatra njen doprinos dovoljnim i “ne ukazuju poverenje da u narednom periodu bude narodna poslanica”, preneo je portal Nova.rs.

“Demokratskoj stranci sam dala najbolji deo sebe, bez kalkulisanja, trudila se da doprinesem vraćanju poverenja u organizaciju koja je izložena konstantnom razgrađivanju tokom poslednje decenije; sa kolegama sam uticala da se u javnosti vrati percepcija stranke časnih, posvećenih ljudi, iskrenih boraca za bolju Srbiju”, rekla je Manojlović.

Navela je da je u Skupštini Srbije bila među nekoliko najaktivnijih opozicionih poslanika i zbog toga trpela uvrede i pretnje najekstremnijih Vučićevih jurišnika. “Kako Predsedništvo stranke i predsednik Zoran Lutovac to ne smatraju dovoljnim i svojim vrednovanjem ne ukazuju poverenje da u narednom periodu budem narodni poslanik, jedino logično je da na visoku stranačku funkciju dam ostavku”, navela je ona.

Na kraju saopštenja je zahvalila “svim saborcima i članovima Demokratske stranke” na saradnji i navela da će i dalje biti “jedna među jednakima”.