петак, јул 19, 2024

Brnabić: Zapušili smo nos i glasali za izmenu zakona, sad više ne mogu da kukaju kad izgube

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. maja 2024. (Beta) – Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su poslanici Srpske napredne stranke (SNS) “zapušli nos” i glasali za izmenu Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, što je predložio deo opozicije, kako 3. juna ne bi, kako je rekla, kukali što su izgubili izbore i unosili nestabilnost.

“Nismo oduševljeni, blago račeno, tim neodgovornim, neozbiljnim izmenama, ali smo glasali zbog višeg cilja, radi unutrašnje stabilnosti i dijaloga sa opozicijom”, rekla je Brnabić za TV Prva, povodom izmena zakona prema kojima građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi.

Brnabić, koja je i funkcioner SNS, rekla je da deo opozicije koji izlazi na izbore neće moći više da priča o, kako je rekla, “nepostojećim fantomskim biračima” i ocenila da ih nije ni bilo na decembarskim izborima i da vlast nije prekrajala rezultate glasanja.

Prema njenom rečima, ove izmene zakona su na granici da li su u skladu sa Ustavom i mogli su da  kažu da za ovo neće da glasaju.

“Ali ovo upravo pokazuje da nemamo šta da krijemo i da nije bilo krađe, niti bilo kakvih fantomskih glasača i bez problema smo rekli OK”, navela je Brnabić.

Ona je rekla da SNS ne može da se u potpunosti posveti izbornoj kampanji zbog rešavanje nacionalnih pitanja, posebno predsednik države Aleksandar Vučić što je za stranku veliki hendikep.