петак, јун 21, 2024

Dveri: Interes Srbije nije unija sa Albanijom već sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. jula 2021. (Beta) – Srpski pokret Dveri danas je ocenio da interes Srbije nije unija sa Albanijom već sa Crnom Gorom i Republikom Srpskom. “Dok nam sunarodnike iz Republike Srpske proglašuju za genocidni narod i prete im visokim zatvorskim kaznama, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje srlja u međudržavnu saradnju i formiranje ‘slobodarskog pokreta’ sa zemljama koje nisu naši prirodni saveznici ni u jednom smislu”, navode Dveri u saopštenju.

“Svaki vid stvaranja međudržavne saradnje sa Albanijom i Severnom Makedonijom, o čemu se narod nikada nije izjasnio na referendumu, pomaganje je jednom velikoalbanskom projektu od kojeg Srbija neće imati nikakve koristi ni u ekonomskom ni u političkom smislu”.

Sporazumi iz oblasti regionalnog saobraćaja, bržeg protoka roba i liberalizaciji radnih dozvola idu na ruku prvenstveno Severnoj Makedoniji i Albaniji, zbog mnogo većeg i sada skroz otvorenog srpskog tržišta. Liberalizacijom prometa ljudi, roba i usluga će najviše štete imati srpski privrednici, što smo već imali priliku da vidimo nedavno u Leskovcu kada su naši proizvodjači paradajza bili primorani da uništavaju svoje proizvode, nakon uvoza jeftine robe iz ovih zemalja.

Taj pokret smatra da se projektom međudržavne saradnje sa Albanijom i Severnom Makedonijom ugrožena bezbednost celokupnog srpskog naroda u regionu, “pogotovo što je još Vašingtonskim sporazumom planirano da u ovaj projekat uđe i lažna država Кosovo”.

“Vlast u Srbiji ima priliku da svoj istinski patriotizam potvrdi donošem izmena krivičnog zakona, gde bi visokim zatvorskim kaznama bili osuđeni svi oni pojedinci u Srbiji, a pogotovo javni delatnici koji Republiku Srpsku i naše sunarodnike preko Drine optužuju za lažni genocid. Takođe, već duže vreme očekujemo da Skupština Srbije donese Rezoluciju o genocidu nad Srbima, Jevrejima i Romima za vreme NDH i time doprinese kulturi sećanja i zaštiti srpskih nacionalnih interesa na Balkanu u budućnosti”, navodi se usaopštenju Dveri.