среда, фебруар 28, 2024

Đilas: SNS ugrožava bezbednost Marinike Tepić

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 29. jula 2021. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da članovi Srpske napredne stranke (SNS) ugrožavaju bezbednost i život potpredsednice SSP Marinike Tepić tako što, “svoje krvave tragove o povezanost s mafijom” pokušavaju da prikače opoziciji “lažima i fotomontažama”.

Poslanik SNS u Skupštini Srbije Nebojša Bakarec objavio je danas fotomontažu na kojoj su Tepić i vodja kriminalne grupe Veljko Belivuk, koji se sumnjiči za više ubistava, u prijateljskoj atmosferi, a Tepić označena kao Belivukova “seka”.

“To što Nebojša Bakarec pokazuje ozbiljne znake mentalne poremećenosti, ne lišava ga odgovornosti, jer je ovakvu laž plasirao svesno i sa jasnom namerom. Odmah potom je istu fotomontažu objavio i ‘medijski ekspert’ Nebojša Krstić, koji već dugo učestvuje u propagandi stalnog insinuiranja kako je Tepićeva ‘ikona’ mafije”, naveo je Đilas u pisnoj izjavi i ocenio da to pokazuje da su članovi SNS spremni na “sve moguće zloupotrebe” da bi sačuvali vlast u čijem je osvajanju i čuvanju, kako Đilas tvrdi, aktivno učestvovao i klan Veljka Belivuka.

“Svakoga dana dok SSP ohrabruje ljude po Srbiji i uvećava podršku građana, izloženi smo napadima organizovanih od strane SNS. To nisu nezadovoljni građani, već angažovani provokatori koje SNS upošljava da nas vređaju i napadaju. U nedostatku Belivuk klana, dok ne dogovore ko će ubuduće obavljati poslove za koje su bili zaduženi Belivuk i ekipa, SNS se opredelio za pokret Levijatan”, dodao je Đilas.

On je pozvao sve zaposlene u nadležnim institucijama u Srbiji “da počnu da rade svoj posao”, da “zaustave progon opozicije i sankcionišu strašne pretnje” koje dolaze od članova SNS. “Ukoliko to ne urade, neće sutra biti na udaru samo Zakona o lustraciji, već i zakona kojima se sankcioniše krivična odgovornost onih koji nisu postupali u skladu sa svojom dužnošću”, naglasio je Đilas.