среда, фебруар 21, 2024

DS: Umesto da čuva decu režim čuva murale ratniih zločinaca

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. novembra 2021. (Beta) –  Demokratska stranka (DS) ocenila je danas povodom Meunarodnog dana deteta da su deca u Srbiji izneverena “jer režim Aleksandra Vučića čuva murale sa likom osuđenih ratnih zločinaca umesto da čuva decu kojoj je neophodna zaštita.

U saopštenju DS pita “koliko dece je danas izloženo nasilju u rijaliti Srbiji i koliko dece je politički zloupotrebljeno od strane SNS u cilju podizanja rejtinga Aleksandru Vučiću. “Posebno je mučno sećanje na to da je jedno dete sa majkom ubijeno ispred Centra za socijalni rad, ustanove koja bi trebalo da bude prva linija odbrane sve dece”, navode iz DS.

Svetski dan deteta proglašen je 20. novembra 1954. u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija a pet godina kasnije usvojena je i Deklaracija o pravima deteta. Generalna skupština UN usvojila je 20. novembra 1989. godine Konvenciju o pravima deteta, prvi međunarodni dokument u oblasti ljudskih prava koji se posebno bavi decom, čiji je osnovni principi pravo na život, opstanak i razvoj, najbolji interes deteta, pravo na participaciju kao i pravo na nediskriminaciju.

M. M.