недеља, јун 16, 2024

Vojvođanski klub: Da li je Vučić noćas lepio Mladićeve plakate po Novom Sadu?

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 20. novembra 2021. – Vojvođanski klub upitao je danas da li je predsednik Srbije Aleksandar Vučić noćas boravio u Novom Sadu i lepio plakate podrške Ratku Mladiću, aludirajući na činjenicu da je Vučić to radio u Beogradu dok je bio visoki funkcioner radikala.

“Postavljamo pitanje predsedniku Srbije: Gospodine Vučiću, da li ste to Vi noćas svraćali u Novi Sad i lepili Mladićeve plakate, kao onomad dok ste bili radikal? Jer radikal ste i sada”, poručio je Vojvođanski klub u saopštenju za javnost.

U Novom Sadu su jutros osvauli plakati “Bulevar Ratka Mladića”, kojima su prelepljeni nazivi pojedinih ulica. “Vojvođanski klub jasno, glasno i nedvosmisleno stoji i kaže da je Ratko Mladić osuđeni ratni zločinac i da ne zaslužuje ni u jednom gradu da se ulica nazove po njegovom imenu, već zaslužuje jedino da mu se ime spominje po zlu i kao opomena”, piše u saopštenju.

Ocenili su da je Novi Sad kolevka multikulturalnosti, a plakati s Mladićevim imenom su odraz njihovog kukavičluka i straha od ponovnog poraza. “Mi stojimo naspram njih – kukavica, onih koji su profitirali u svojoj ratnohuškačkoj politici devedesetih godina onih koji su potpuno zatrovali i osiromašili društvo i narod, zatvorili im sve vidike, udaljavajući ih svakim danom od Evrope i pravih vrednosti, stvarajući tako samo prostor za pljačku. Naša je dužnost da odbranimo čvrste temelje antifašizma na kojima sva moderna društva počivaju. Odbranićemo ih zajedno jer nas je mnogo više. Pred fašizmom se ne povlači. Fašizam se napada”, poručio je Vojvođanski klub.

(Autonomija)