среда, јул 24, 2024

Dragici Gašić opljačkan stan

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 28. jula 2021. (Beta) – Jedina srpska povratnica u kosovskoj opštini Đakovica Dragica Gašić izjavila je danas da su joj razbojnici odneli iz stana sve osim brašna i pola kilograma makarona. Ona je juče posle podne, kada se iz Kline vratila u Đakovicu, zatekla svoj stan obijen i opljačkan.

Gašić je prethodnu noć ipak provela u svom stanu u Đakovici. “Imala sam zalihe hrane i u zamrzivaču, ali sve su odneli i belu tehniku i nameštaj, ostavili su samo brašno i pola kila makarona. Odneli su i lekove, a ja sam srčani bolesnik i dijabetičar”, rekla je Gašić za Kosovo onlajn. Ona kaže ima vrata koja ne daju da ugradi. “Pisala sam zahtev opštini za promenu vrata, ali još nema odgovora. Kada sam u stanu policija dežura ispred zgrade. Tako je bilo i noćas. Noć je mirno prošla”, kazala je Gašić.

Dragica Gašić se početkom juna, posle 20 godina, vratila da živi u svom stanu u Đakovici. Njen povratak je izazvao brojne negativne reakcije kod lokalnog albanskog stanovništva. Protiv povratka Gašićke se izjasnilo i 11 nevladinih organizacija iz te metohijske varoši.
Stan Dragice Gašić je u više navrata kamenovan, a onemogućeno joj je i da trguje u lokalnim radnjama.