петак, јул 12, 2024

Brnabić o uslovima ProGlasa: Epski debakl opozicije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. februara 2024. (Beta) – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da minimalni uslovi za održavanje novih izbora i izlazak iz političke krize, koje je danas iznela inicijativa ProGlas, predstavljaju “epski debakl opozicije”.

Inicijativa ProGlas iza koje stoje brojne javne ličnosti objavila je danas šest tačaka koje predstavljaju, kako su naveli, minimalne uslove za održavanje novih izbora, a premijerka Brnabić posebno je komentarisala četvrtu tačku, prema kojoj u nazivu izborne liste ne može biti ime onoga ko nije kandidat.

“Kakav epski debakl opozicije. Njihovi saborci, veće ‘mudraca’ iz ProGlasa, nakon višenedeljnih analiza i promišljanja, izašli sa tim da je ‘minimalni uslov’ za izbore da nijedna lista ne sme da nosi ime Aleksandra Vučića”, napisala je Branbić na društvenoj mreži Iks (X).

“Baš na Dan državnosti, isti oni koji su od stranaca tražili da uslove i sankcionišu njihovu zemlju i njihov narod, ukoliko ne pristanu na gaženje sopstvenog suvereniteta, i zvanično su potpisali potpunu kapitulaciju pred Vučićem. Kosmička pravda”, ocenila je Brnabić.