недеља, април 14, 2024

PSG traži hitno puštanje na slobodu Miloša Pavlovića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 15. februara 2024. – Pokret slobodnih građana zahteva hitno puštanje na slobodu Miloša Pavlovića, potpredsednika Narodnog pokreta Srbije koji je danas uhapšen, kao i obustavu procesa koje smatramo isključivo političkim progonom.

Danas je u okolini Užica pred porodicom uhapšen naš saborac i potpredsednik Narodnog pokreta Srbije Miloš Pavlović zbog navodog učestvovanja na protestima protiv izborne krađe 24. decembra prošle godine.

Do hapšenja dolazi na današnji dan, kada građani Republike Srbije proslavljaju Dan državnosti i potvrđivanja prvog srpskog Ustava koji je omogućio slobode građanima koje su do tada u Evropi bile nezamislive. Posle skoro dva veka od donošenja jednog takvog progresivnog dokumenta, u Srbiji se hapse politički protivnici samo zato što su digli glas protiv krađe na izborima.

Tražimo hitno oslobađanje gospodina Pavlovića, a vlastodršcima poručujemo da nas nisu uplašili pred sednicu Konstitutivne skupštine grada Beograda koja je zakazana za ponedeljak 19. februar. Borićemo se svim pravnim sredstvima i rame uz rame sa svim kolegama iz opozicije, stoji u saopštenju za javnost koji je potpisao Stefan Simić, izabrani odbornik u Skupštini grada Beograda i član Izvršnog odbora PSG.

M. Markov