среда, мај 29, 2024

Bocan-Harčenko: Nadamo se da nam Srbija neće uvesti sankcije

Slične objave

Podeli

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da se Moskva nada da Srbija neće promeniti stav o uvođenju sankcija Rusiji i da takvo opredeljenje Beograda ne bi smatrala prijateljskim korakom.

“Ta nada (da Srbija neće promeniti stav o sankcijama) je dosta čvrsta, na osnovu izjava na najvišem nivou, ali i analize uzroka i niza razloga zbog kojih se Srbija ne pridružuje sankcijama. Reč je o razlozima koji su veoma važni za razvoj Srbije, a i većina stanovništva ne misli da treba podržati sankcije protiv Rusije”, rekao je Bocan-Harčenko za Radio-televiziju Vojvodine.

Bocan-Harčenko je naveo da “ne bi rekao da ima nekih promena u odnosima Srbije i Rusije” i ukazao da Moskva nije otkazala nijedan projekat od strateškog značaja sa Srbijom.

On je rekao da Rusija neke nedavne poteze Srbije “objašnjava pritiscima Zapada” na Beograd. “EU vrši neverovatan pritisak na Srbiju, izvan prihvatljivih dimenzija. Teško nam je da prihvatimo da je moguće takvo ponašanje EU, ali i Vašingtona, taj pritisak na Srbiju i pretnje sankcijama, na zemlju koja je kandidat za članstvo u Uniji”, kazao je.

(Beta)