четвртак, јул 25, 2024

Nestorović: Srbi iz RS treba automatski da postanu i državljani Srbije

Slične objave

Podeli

BANJALUKA, 14. februara 2024. (Beta) – Poslanik liste “Mi, glas iz naroda” u Narodnoj skupštini Srbije Branislav Nestorović izjavio je danas u Banjaluci da Srbi moraju da žive u istoj državi i da je njegov politički cilj da Srbi iz Republike Srpske automatski postanu državljani Srbije.

Naš cilj je da Srbi u Republici Srpskoj automatski postanu državljani Srbije i širićemo ovu ideju“, rekao je Nestorović na konferenciji za novinare posle sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

Govoreći o političkoj situaciji u Srbiji, on je ocenio da treba da se prekinu pregovori s EU. “Ne želimo pregovore sa Amerikancima, Englezima, Evropskom unijom”, rekao je Nestorović, dodavši da američkog predstavnika u Srbiji Kristofera Hila treba proglasiti “personom non grata“.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je posle sastanka sa Nestorevićem, Pavićem i Brankom Lukićem da RS želi da izgradi “sposobnost nezavisnog delovanja i nezavisnog postojanja sa jakim vezama, koje bi mogle da se uspostave sa Srbijom”.

Poslanike liste “Mi, glas iz naroda” nazvao je osobama koje su spremne da promovišu RS u interesu “brige za srpski narod u celini”.

“Želimo da Srpska i Srbija sarađuju. Zahvalan sam Nestoroviću koji je bio gost Republike Srpske kada je obeležavala Dan Republike, 9. januara. Na sastanku smo razmenili mišljenja i političke poglede o situaciju u regionu, a posebno o onome što se odnosi na srpski narod u celini”, kazao je Dodik.