недеља, април 14, 2024

U Kaštel Starom na maškarama spaljena lutka sa Vučićevim likom

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. februara 2024. (Beta) – Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najoštrije je danas osudio incident paljenja lutke sa likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom karnevalske povorke u mestu Kaštel Stari, kod Splita u Hrvatskoj, dodajući da je zbog toga upućena protestna nota Ambasadi Hrvatske u Beogradu.

“Spaljivanje lutke sa likom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića predstavlja apsolutno neprihvatljiv čin, koji je u potpunoj suprotnosti sa zajednički izraženim opredeljenjem za punu normalizaciju odnosa i unapređenje sveobuhvatne saradnje naših država”, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U saopštenju se dodaje da se tim “skandaloznim činom širenja mržnje šalje poruka koja ni na koji način ne doprinosi jačanju dobrosusedskih odnosa, miru i stabilnosti u regionu” i “direktno i ozbiljno” narušavaju odnosi dve zemlje.

Poslednjeg dana karnevala, juče, u Kaštel Starom u tradicionalnoj Maškaranoj povorci spaljene su lutke s likom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ruskog predsednika Vladimira Putina na magarcima, objavio je Dalmatinski portal (dalmatinskiportal.hr).

Vučić: Bio bih ljubomoran da je spaljena lutka s likom nekog drugog Srbina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom incidenta na jednom karnevalu u Hrvatskoj gde su spaljene lutke s njegovim i likom ruskog predsednika Vladimira Putina, da nije bio “posebno nesrećan” zbog toga i da bi bio ljubomoran da je spaljena lutka s likom nekog drugog Srbina.

“Neko bi rekao da je žalosno da spaljujete neke ljude, njihove lutke a ja da vam pravo kažem, nisam bio nesrećan posebno. Uvek mi se čini da pravilno izaberu. Kad znam da su mi spaljivali kuće, crkvu odakle je moj otac, sitnica je da spale neku lutku. Kod njih je tradicionalno da spaljuju, želim im uspeh i u budućnosti samo zamislite da smo mi to uradili nekom od njihovih, cela Evropa bi nam se na kičmu nakačila, morali bi pola Srbije da pohapsimo ali to su ti dvojni standardi”, rekao je predsednik.