петак, мај 24, 2024

Sloga: Vlast prevarila kragujevačke radnike

Slične objave

Podeli

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštili su danas da se protive “nameri države i neodgovorne aktuelne vlasti da prevari radnike kragujevačkog ‘Fijata’ netransparentnim ponudama da rade u fabrikama u Slovačkoj, Poljskoj, Italiji i Nemačkoj, pod pretnjom otkaza i proglašavanja tehnološkim viškom”.

“Zato ćemo kao sindikat podržati radnike i one sindikalne organizacije koje su spremne na odbranu dostojanstva u svim vidovima radničke borbe”, navela je “Sloga”.

Ovakve ucene radnika nisu nagoveštene ni definisane prilikom nedavnog sastanka predstavnika Srbije Aleksandra Vučića sa kompanijom “Stelantis” i dogovorom o proizvodnji novog modela električnog automobila.

“Država mora da obezbedi radnicima ‘Fijata’ adekvatan socijalni program do početka proizvodnje novog modela, plaćeno odsustvo, minimalnu zaradu, a da za one koji neće da čekaju početak realizacije nove proizvodnje isplati zadovoljavajuće otpremnine”, poručio je ovaj sindikat. Kako su naveli, država je u obavezi to da uradi, jer će “masno” subvencionisati novi projekat proizvodnje električnog automobila. (Beta)