среда, октобар 2, 2024

Građanski demokratski forum izlazi samostalno na beogradske izbore

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. januara 2022. – Nadležni organi Građanskog demokratskog foruma doneli su odluku da na izbore za Skupštinu grada Beograda, 3. aprila, ova politička organizacija izađe sama i tako građanima Beograda ponudi mogućnost izjašnjavanja za politiku, principe i ciljeve koji se razlikuju ne samo od stranaka vladajuće koalicije, nego i od velike većine opozicionih stranka.

GDF, ističe potpredsednik Rade Veljanovski, ima jasnu politiku o svim važnim pitanjima Srbije i jasnu viziju kako njen glavni grada treba da izgleda i kako mu se može vratiti dostojanstvo i kosmopolitski duh.

“Nastojaćemo da doprinesemo boljem urbanističkom, komunalnom, ekološkom, estetskom izgledu grada, da sačuvamo njegove istorijske celine, i poboljšamo saobraćaj, da unapredimo zdravstvenu i dečju zaštitu, školstvo, kulturu, privredne potencijale. Poseban akcenat stavićemo na socijalna pitanja i probleme najsiromašnijih građana, a unapredićemo prijateljstvo i saradnju sa gradovima i državama Evrope i sveta, posebno sa glavnim gradovima država u okruženju, podstičući prijateljstvo i suprotstavljajući se revanšizmu i netačnom i necivilizovanom tumaćenju zbivaja iz bliže prošlosti”, rekao je Veljanovski za Portal Forum.

On je za sutra, petak, 21. januara (12:30) najavio prvo zvanično obraćanje čelnika GDF na uglu ulica Alekse Nenadovića i Njegoševe, gde će javnosti na početku kampanje da se obrate predsednik GDF Zoran Vuletić, potpredsednik Rade Veljanovski, predsednik Političkog saveta GDF, novinar Boško Jakšić i pisac Svetislav Basara, kandidat na listi za odbornike Gradske skupštine.

M. M.