петак, април 12, 2024

Zoran Vuletić: Francusko-nemački plan je – plan mira

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 11. aprila 2023. – Sociolog Vladimir Vuletić i predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić gostovali su u prelistavanju štampe na Tanjug televiziji.

O najnovijim događanjima na Kosovu (ranjavanje Srbina iz Zvečana od strane Rosu policije Kosova i “najave” nastavka, kako je rekao novinar, “provokacija na južnom delu srpske pokrajine”), Vladimir Vuletić kaže da nisu u pitanju najave nego “nastavak” i da je “rezultat prgovora nešto što ne odgovara PRIVREMENIM INSTITUCIJAMA u Prištini” i “nešto što je za njih neprihvatljivo”.

Zoran Vuletić je mišljenja da srpska strana “uveliko već kasni sa implementacijom svega potpisanog, počev još od Kumanovskog sporazuma i mislim da je u interesu Srbije i građana Kosova da se ovaj plan implementira. S njim nismo dobili ništa novo, kaže Zoran Vuletić, dodajući da Srbija nije dobila ništa novo u odnosu na Briselski sporazum. “Rekao bih da je ovaj plan – PLAN MIRA. Što s tiče inciden(a)ta voleo bih da vidim kompletniju informaciju šta je dovelo do toga, jer javnost ovde dvadeset i više godina doživljava bilo kakav incident samo na nacionalnoj osnovi. Nije dobro ni za našu budućnost ni da decu vaspitavamo na takav način. U informaciji treba da imamo šta je dovelo do incidenta i mislim da je krajnje vreme da ovaj Plan koji donosi konačni mir potreban Srbima i Albancima.”

Predsednik GDF kaže da je krajnje vreme da se kaže šta se desilo 1999. godine, šta je dovelo do bombardovanja, o čemu političari, analitičari i novinari izbegavaju da govore. DO BOMBARDOVANJA JE DOVELE POLITIKA VOJISLAVA ŠEŠELJA I SLOBODANA MILOŠEVIĆA i u regionu uspostavljali MRŽNJU, RATNE ZLOČINE… rekao je Zoran Vuletić.

O Ohridskom sporazumu, Rusiji i Vladimiru Putinu, SAD i Beloj kući, Emanuelu Makronu… više u video prilogu.

D. B.