среда, мај 29, 2024

Zoran Vuletić: Ceo svet je video “sabirni centar u Areni”

Slične objave

Podeli

Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF), Aleksandar Šešelj, potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) i Vladimir Marinković iz Srpsko-američkog prijateljstva i član Glavnog odbora SNS za TV Kurir komentarisali su najnovije konsultacije u Skupštini Srbije.

Izostanak značajnijeg dela opozicije (Srbija protiv nasilja) Vuletić vidi “kao deo njihove političke taktike”, a ponavljanje beogradskih izbora predsednik GDF vidi kao nastavak lošeg izbornog procesa.

Marinković ovaj slučaj ne vidi kao neku vrstu “političke taktike nego kao antisistemsko i antidržavno ponašanje, čiji lideri ne znaju šta je sistem, šta je država i ne žele da preuzmu svoj deo odgovornosti. To što ste opozicija i što ste izgubili na izborima ne znači da ne treba da preuzmete deo odgovornosti, pogotovo u vreme kada se naša zemlja nalazi, pogotovo kada je u pitanju i geopolitika, i ekonomija i svi drugi aspekti društvenog života onda vam je najlakše da, ili pretite bojkotom ili nećete da učestvujete u izboru radnik tela… To nije ni ozbiljno niti je politički odgovorno”.

Neodazivanje dela opozicije na konsultacije u Narodnoj Skupštini za Aleksandra Šešelja je “pokušaj da se izazove kriza”. Šešelj kaže da je opozicija nezadovoljna izbornim rezultatima, a on problem vidi i u tome što se “neko uključuje sa strane da diriguje izbornim procesom.”

“Mi ovde razgovaramo kao da živimo u normalnoj državi i gospodin Marinković ovde opisuje deo opozicije koji neće da učestvuje u konsultacijama opisuje kao neprijatelje, poistovećuje sebe i svoju stranku sa državom, to rade samo autoritarni režimi…” Predsednik GDF kaže da je “ceo svet video sabirni centar u Areni i šta se dešavalo, od preseljavanja ljudi iz delova gde nisu bili raspisani izbori i delom iz Republike Srpske, da su aktivisti Srpske napredne stranke razvozili ljude i pokazivali im gde žive, gde su im adrese i gde su prijavljeni…”

(Više u prilogu Kurir TV)

D. B.