среда, мај 29, 2024

Đilas Žofreu: Rado bismo zauzeli poslanička mesta, ali su nam ona pokradena

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 17. marta 2024. (Beta) – Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da bi opozicija rado zauzela poslanička mesta koja joj voljom građana pripadaju, ali da su ih krađom oteli poslanici SNS.

On je tako reagovao na izjavu ambasadora Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuela Žofrea da očekuje da opozicija preuzme svoju ulogu i funkcije u novom sazivu parlamenta, dok blagovremeno, inkluzivno i transparentno primenjivanje preporuke ODIHR-a mora da ostane prioritet za Srbiju.

Đilas je još rekao da očekuje od EU da jasno i glasno kaže kako Srbija izgleda danas, da saopšti da su decembarski izbori bili nefer i nepošteni, da se udaljila od Evrope i da su srpske vlasti “de facto” prekinule proces pridruživanja.

“Rado bismo preuzeli i vođenje Beograda, ali smo krađom izbora sprečeni u tome. Uz to, (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću ne pada na pamet da primeni nijednu suštinski bitnu preporuku ODIHR-a, niti da prizna činjenice navedene u rezoluciji Evropskog parlamenta. Naprotiv, on nastavlja intenzivnije nego pred decembarske izbore da zloupotrebljava medije, pritiska zaposlene u državnim preduzećima i administraciji i dovozi birače sa juga Srbije u Beograd”, istakao je Đilas.

Zaključio je da svi koji ćute o navedenim činjenicama, svi koji se prave da ne vide dokaze o povezanosti vrha vlasti sa Šarićevom i Belivukovom ekipom, svi koji navodno ne vide stepen korupcije i kriminala u Srbiji svojim postupcima postaju saučesnici Aleksandra Vučića u uništavanju Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Evropsku uniju čine kukavne političke elite sa kojima će se razračunati njihovi domaći fašisti ako ne na ovim izborima onda na nekim sledećim. To će im biti kazna za njihovo isključivo šićardžijsko gledanje na stvari, na njihovu “realpolitiku” koja zapravo znači predaju pred svakim silnikom ma kako on mali bio. Voleo BiH da me budući događaji demantuju.

Comments are closed.