уторак, јул 16, 2024

Zelenović: U Srbiji moguć bolji život

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 3. jula 2021. (Beta) – Predsednik stranke Zajedno za Srbiju, Nebojša Zelenović, rekao je danas da je najvažnije ubediti građane da je u Srbiji promena moguća, da je moguće živeti dobro, napominjući da oni koji u to ne veruju treba da dođu u Šabac i provere šta je uradjeno, izjavio je bivši šabački gradonačelnik.

“Imamo plan za dobar život svakog čoveka u Srbiji i to možete da prenesete svojim prijateljima i komšijama. Imamo plan kako dobro da živi svako domaćinstvo. To je moguće. Tamo gde smo imali priliku mi smo tako radili i tim rezultatima možemo da se ponosimo”, rekao je Zelenović u Beogradu, na početku skupštine stranke koja bi trebalo kao svoj program da usvoji “Zeleni dogovor za Srbiju”.

Govoreći o planovima za bolji život građana, naveo je niz rešenja kao što je prelazak sa linearne na cirkularnu ekonomiju: “Sada se uzima iz zemlje neki resurs, sirovina, iskoristi se kroz industrijsku proizvodnju, posle se baci. Ideja je da što manje iskoristimo resurse i što manje bacati. Na primer, otpadna voda može da se više puta iskoristi, njome možete da se grejete”. On je rekao da je neophodno da postoji direktno građansko odlučivanje, navodeći da bi građani u svojim mesnim zajednicama, gradovima gde žive, trebalo da za početak bar a odlučuju o novcu od poreza na imovinu.

“To je revolucionarna stvar. Jer kad građani počnu slobodno da odlučuju oni donose dobre odluke. Zamislite da provedete ceo život u nekom gradu Srbije, a da ne možete da promenite ni klupu, o parku da i ne govorimo, o nečem što vaš život čini boljim i kvalitetnijim.

“Imamo politiku koja se zove ‘Da niko ne bude zaboravljen’, ona je u ‘Zelenom dogovoru za Srbiju’. To znači kvalitetna socijalna, zdravstvena zaštita”, rekao je Zelenović, prema čijim rečima novac postoji, ali da ga ova nesposobna vlast arči i tako “izgradnja gradskog trga košta 10 miliona evra umesto dvadeset puta manje.