петак, мај 24, 2024

Zelenović: Srbija je u pogrešnom vozu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 19. novembra 2022. (Beta) –  Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović ocenio je da je ruska invazija na Ukrajinu stvorila novu realnost i da Srbija treba da postigne strateški dogovor sa EU i SAD, saopšteno je danas.

Kako je prenela ta stranka, Zelenović je na jesenjem zasedanju Parlamentarne skupštine NATO u Španiji ocenio da svet “nije isti” od 24. februara i ruskog napada na Ukrajinu, a da je u tim promenjenim okolnostima, “Srbija u pogrešnom vozu“.

“Opasnost invazije na Ukrajinu proizvela je rast zabrinutosti da bi se invazija u budućnosti mogla desiti i prema drugim državama u Evropi. Odgovor Zapada će biti u jačanju zajedništva i koordinaciji i saradnji svih koji su protiv rata. Proizvešće jačanje podrške Ukrajini u finansijskom i vojnom pogledu, sa naročitom brigom prema stanovništvu”, naveo je Zelenović.

Ocenio je i da Evropska unija (EU) treba da izađe sa nedvosmislenim konceptom uključenja celog zapadnog Balkana u punopravno članstvo. “Država treba da izađe sa jasnom vizijom zapadnog Balkana kao regiona gde je zagarantovan mir i gde svaka porodica ima istinsku perspektivu dobrog života”, naveo je Zelenović.