уторак, мај 28, 2024

Bojan Kostreš novi predsednik LSV

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 19. novembra 2022. (Beta) – Delegati 13. Izbornog kongresa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) izabrali su danas Bojana Kostreša za novog predsednika stranke.

Nenad Čanak, dosadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, nije se kandidovao na izborima za novog predsednika. Na Kongresu je rečeno da on ostaje u stranci i da će nastaviti da radi u oblastima političkog delovanja LSV u kojima se proceni da može dati najveći doprinos.

Nakon 32 godine pod vođstvom Čanka, LSV je danas, kako je saopšteno, ušla u talas promena koji najvaljuje novim rukovodstvom, novim političkim iskoracima i neodstupanjem od izvornog programa partije.

LSV će insistirati na demokratskim vrednostima, multikulturalnosti i toleranciji, decentralizaciji, organizovanom razvoju i autonomnom statusu Vojvodine, zaštiti Vojvodine od neutemeljene eksploatacije njenih resursa, antifašizmu i proevropskom pravcu, piše u saopštenju.

Na Kongresu koji je održan u Novom Sadu izabrani su i novi članovi Glavnog odbora i Predsedništva, Statutarne komisije i Nadzornog odbora LSV.