среда, мај 29, 2024

Vuletić: Zaluđivanje građana pomoću dva “medijska kartela”

Slične objave

Podeli

Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma (GDF), Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen za dijasporu i Vladimir Marinković, osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva gostovali su u redakciji TV Kurir.

Govoreći o rezultatima jednog istraživanja prema kojem je trenutno podrška opoziciji a da je poverenje u vladajuću Srpsku naprednu stranku poraslo za osam odsto, Vuletić kaže da će se to “videti na izborima”. Ostaje pitanje da se istraži za kakvu politiku se zalažu građani, koliki je rejting Aleksandra Vučića ili koliku podršku ima recimo Dragan Đilas, kaže Vuletić i dodaje da ne postoji “dubinsko istraživanje o tome kakvu građani žele politiku i gde vide svoju budućnost i kako vide Srbiju za pet, deset ili petnaest godina i kako to povezuju sa životima svoje dece., To nismo čuli decenijama niti to nekoga ovde interesuje.

Problem je, ističe Vuletić, u postojanju “dva medijska kartela”, nacionalne televizije koje kreiraju većinsko javno mnjenje koje podržava vlast i medije Junajted grupe koje formiraju opoziciono javno mnjenje.

“Vrsta politike ne može da se nameće kroz medije”, mišljenja je ministar Milićević (SNS), dodajući da vladajuća garnitura “ima jasan stav o nacionalnim i državnim interesima, o pitanju Kosova, odnosu prema Republici Srpskoj, pitanje sankcija Rusiji”.

On kaže da medije nikada nije delio “na nezavisne i na zavisne”. Hteli ste kapitalizam, hteli ste da privatizujete medije i odakle danas potreba da se na bilo koji način mešate u uređivačku politiku medija.

Marinković je mišljenja da je mogućnost da se slobodno iskaže politički stav “na jednom visokom nivou”…

Više u video prilogu TV Kurir.

D. B.