петак, јул 12, 2024

Vuletić: Iza napada na nas stoji i vlast i od vlasti birana opozicija

Slične objave

Podeli

Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog forma i predstavnik izborne liste “Srbija na Zapadu”, koju su predstavnici Gradske izborne komisije Beograda iz redova opozicione koalicije “Srbija protiv nasilja” optužili da su falsifikovali pojedine potpise podrške svojoj listi, rekao je da iza toga stoje i vlast i od vlasti “birana opozicija” i najavio podnošenje krivičnih prijava protiv NN lica za krivično delo falsifikovanje.

“Mislim da su se poklopili politički interesi vlasti SNS-a i najpromovisanije opozicione grupacije ‘Srbija protiv nasilja’. Vrlo je moguće – jer vlast ima najviše mogućnosti – da je vlast poturila lažne izjave pogotovo javnih ličnosti koje se letimičnim pogledom mogu prepoznati i time su servirali konferenciju za novinare drugoj strani, svojoj biranoj opoziciji, kako bi nas diskreditovali i umanjili izborni rezultat”, rekao je Vuletić za portal Autonomija.

Dodao je da su i vlast i “birana opozicija” svesni da na taj način ne mogu oboriti listu “Srbije na Zapadu”.

“Možda će nam umanjti izborni rezultat, ali neće izbeći naša pitanja o najvažnijim društvenim pitanjima oko kojih su oni očigledno saglasni, kao što su pristupanje NATO-u i EU, odnos prema susedima, promovisanje politike srpskog sveta i tako dalje”, kazao je Vuletić.

Dodao je da će se “Srbija na Zapadu” pridružiti krivičnoj prijavi koju su najavili da će podneti članovi GIK-a ispred koalicije “Srbija protiv nasilja” te da će i sama lista “Srbija na Zapadu” podneti krivične prijave protiv NN lica ka krivično delo falsifikovanje potpisa.

“Apsolutno odbacujemo da je bilo ko iz naše liste to organizovao i sproveo”, poručio je Vzuletić.

Dodao je da smatra “vrlo nekorektnim” to što su članovi GIK-a kada su otkrili nepravilnost prvo “pohitali” na konferencij za novinare i time stavili u drugi plan krivični postupak.

“Po našem sudu i verovanju, važnija im je diskvalifikacija političkog protivnika nego sprovođenja kvalitetnog sudskog postupka”, ocenio je Vuletić.

(Autonomija)