четвртак, мај 23, 2024

Vukadinović očekuje da Vučić u poslednji čas predloži vladu sa SPS-om potkresanih krila

Slične objave

Podeli

Predstavnik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i sada, kao i ranije, prolongira odluku o sastavu nove vlade u kojoj će, kako smatra, biti i socijalisti ali “potkresanih krila”.

Vukadinović je rekao agenciji Beta da je Vučić, inače lider Srpske napredne stranke (SNS), i kada mu je odgovaralo, predlagao vladu u poslednji čas.

Upitan zašto još nema naznaka o sastavu buduće vlade kada je, iako parlamentarni izbori nisu formalno završeni, sve praktično poznato, on je odgovorio da je Vučić “uvek odugovlačio” s tim. “Uvek je odugovlačivao, i kada nije morao, ali sada prolongira razgovore (oko sastava nove vlade) da bi odložio pitanje uvođenja sankcija (Rusiji)”, rekao je on.

Upitan da li će Socijalistička partija Srbije (SPS) biti u budućoj vladi, posle kritika iz SNS zbog predizborne kampanje, on je ocenio da hoće, te dodao da o tome odlučuje samo Vučić. “Lično smatram da će SPS biti u vladi, i mislim da je sve (posle aprilskih izbora) bilo samo potkresavanje krila i malo smanjivanje apetita SPS”, rekao je on.

Ocenio je da će “posle nekih drugih izbora” biti mnogo više opcija za formiranje vlade, ali da, u ovom trenuku svaki drugačiji ishod, odnosno vlada bez SPS nije realan.