среда, фебруар 28, 2024

Vučić: Odluku o Šarićevoj presudi donela je Radmila Dragičević Dičić

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 16. juna 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da je odluka o ukidanju presude Darku Šariću povezana sa predsednicom Vrhovnog kasacionog suda Jasminom Vasović i dodao da je odluku donela Radmila Dragičević Dičić.

Na konferenciji za novinare, Vučić je potvrdio da poznaje Jasminu Vasović ali da ne može da kaže da mu je prijateljica i dodao da ga je sramota da uopšte mora da demantuje da je povezan sa tom odlukom.

“Odluku da se presuda vrati na prvostepeno odlučivanje nije donela Vasović nego legenda 5. oktobra i demokratske javnosti, koja je dala intervju NIN-u a protiv koje ja nemam ništa protiv… a to je Radmila Dragičević Dičić. Pretpostavljam da je ta odluka doneta u skladu sa zakonom i pravom”, rekao je Vučić.

Vrhovni kasacioni sud Srbije ukinuo je ranije pravosnažnu presudu kojom su Darko Šarić i njegova grupa osudjeni za šverc skoro šest tona kokaina. Sud je vratio Apelacionom sudu u Beogradu da ponovo odlučuje o predmetu u kojem je Šarić bio osudjen na 15 godina zatvora.

Vučić je odbacio tvrdnje da se Šarić dogovorio sa vlastima da bude osudjen na najviše sedam godina zatvora i ukazao da je on već više od sedam godina iza rešetaka.

“I šta ćemo sada? Vidite dokle idu te laži. Šta ćemo ako odleži osam, devet ili 12 godina? Hoće li neko da kaže izvinite”, upitao je on.

Komentarišući zahteve opozicije da se objave svi sporazumi do sada postignuti sa prištinskim vlastima, Vučić je rekao da su oni svi već objavljeni na veb sajtu i da vlasti nemaju šta da kriju.

Odgovarajući na pitanje o prisustvu svog brata na izborima za mesne zajednice u Novom Sadu, Vučić je rekao da je ponosan što mu napadaju brata jer je bio na slici u trećem redu sa članovima mesnog odbora Srpske napredne stranke.

Govoreći o privodjenju nekadašnjeg člana JUL-a Zorana Čička zbog tvita o snajperu, Vučić je rekao da ne zna detalje o tome ali da mu se čini da je veliki licemerje jer pojedini mediji to pitanje svode na slobodu izražavanja.