петак, јул 12, 2024

“Kenguri” lako preskočili Srbe

Slične objave

Podeli

Dopisnik Portala Forum

PERT, 4. januara 2024. – Reprezentacija Australije nikada lakše i brže nije pobijedila neki tim, nego što joj je to pošlo za rukom u susretu četvrfinala United cupa u Perthu, s odgovarajućim teniskim timom Srbije.

Prvo je najbolji domaći igrač Alex de Minaur, 12. igrač sa svjetske rang liste savladao u dva seta, 6:4, 6:4, vidljivo povređenog, najboljeg svjetskog igrača Novaka Đokovića a onda je Ana Tomljanović lako pobijedila Nataliju Strevanović 6:1, 6:1.

U sudaru parova bez reultatskog značaja, Storm Hunter i Mathew Edben sa reultatom 6:3, 6:3, ostvarili su i treću pobjedu bez izgubljenog seta, čime su Srbiji zadali jedan od najtežih poraza ikada.

Poslije mečeva, australijska javnost pomalo je iznenađena nastupom Novaka Đokovića, s obzirom da je u prethodnom dvoboju sa Lehneckijem povrijedio zglob desne ruke i da, kako pišu australijski mediji nije siguran njegov nastup na predstojećem Australian Openu, koji počinje za tačno deset dana. Iako neki krive selektora Viktora Troickog, pa i Novakovog trenera Gorana Ivaniševića, koji je sjedio na klupi Srbije, sigurno je jedno, o tome da li je Đoković trebao igrati u United cupu i to sve susrete, odlučio je on sam.

V. V.