понедељак, јул 22, 2024

Vučić: Dok sam ja predsednik nema rezolucije o Srebrenici

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. juna 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće dozvoliti da se donošenjem Rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu stavi kolektivni žig na svakog pripadnika našeg naroda, jer je rezolucija uopštena i u njoj se ne pominju pojedinci koji su počinili užasna dela.

Vučić je na svečanosti povodom Dana policije rekao da se sa donošenjem rezolucije o Srebrenici u Skupštini Srbije, o čemu su podneta dva predloga, neće saglasiti dok je predsednik Srbije. “Oni koji se u Srbiji zalažu za donošenje rezolucije o Srebrenici žele da se dodvore nekim ambasadorima računajući da će oni da ih dovedu na vlast na ovaj ili onaj način”.

“Potpuno je jasno”, rekao je Vučić, “da je Rezolucija o Srebrenici koju je usvojio crnogorski parlament protiv vitalnih interesa srpskog naroda”. Reagovali smo mirno, nijednu reč nisam uputio niti me zanimaju, daleko im lepa kuća, neka rade svoj posao kako god hoće, rekao je Vučić i dodao da se Crna Gora na taj način meša u nešto što se te države ne tiče, jer Srebrenica – nije u Crnoj Gori.

Srbija će se u odnosima sa Crnom Gorom što pre vratiti na put ekonomije, kazao je Vučić.
Spremni smo da pomognemo, samo nemojte da mnogo pričate o prijateljstvu i bratstvu, izjavio je Vučić i najavio da će Srbija nastaviti da “još snažnije” pomaže kulturne institucije u Crnoj Gori.