недеља, јун 16, 2024

Vučić: Zemunski klan ubio Đinđića

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. juna 2021. (Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je “Zemunski klan” nastao u vreme lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

Vučić je na pitanje o klanu Veljka Belivuka odgovorio da u vreme svake vlasti postoji problem sa kriminalom. “Zemunski klan je ubio premijera Zorana Djindjića, generala Boška Buhu, Momira Gavrilovića na stepeništu ovde u blizini. Sve to u po bela dana. Tek nakon tih ubistava krenuo je obračun s njima”, kazao je Vučić.

On je najavio da će biti još hapšenja ljudi iz vladajuće strukure u borbi protiv kriminala i onih koji su kršili zakon. “Time želimo da pokažemo svima da nema zaštićenih i da partijska knjižica neće nikoga štititi”. Komentarišući izjavu funkcionera Narodne stranke Vladimira Gajića da će nakon smene vlasti biti zabranjen rad Srpskoj naprednoj stranci, Socijalističkoj partiji Srbije i ostalim “derivatima radikala”, Vučić je rekao da se ceo program opozicije zasniva na tome.

“Mi ćemo na izbore izaći sa drugačijim programom – razvoj Srbije, ponos i dostojanstvo građana i najviša stopa ekonomskog rasta u Evropi. Pa neka građani biraju. Opozicija ima podršku da pobedi na izborima u Beogradu, ali da ćem se boriti, a ako ne uspemo, čestitaćemo i spremiti se za gulage”.