уторак, јул 16, 2024

Vratiti NIS u vlasništvo Srbije i Vojvodine

Slične objave

Podeli

NOVI SAD, 24. marta 2022. (Beta) – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozvao je danas Vladu Srbije da hitno vrati Naftnu industriju Srbije (NIS) u vlasništvo Republike Srbije i grđana Vojvodine.

Čanak je o NIS-u govorio kao o “vojvođanskom Naftagasu”, preduzeću koje je do formiranja NIS-a bilo samostalno i koje je činilo najveći deo NIS-a, kada je osnovan 1991. godine.

“Vojvođanski Naftagas je poklonjen Ruskoj Federaciji za nekakva prazna obećanja da će zaštititi interese Srbije u međunarodnoj zajednici. To nije učinjeno. Ovo je trenutak kada bi Vlada Srbije morala da najzad vrati Vojvođanima njihovu otetu imovinu. Zato pozivam Vladu Srbije da hitno vrati Naftagas u vlasništvo Srbije i da ga vrati u vlasništvo građana Vojvodine. Ovo ovako dalje ne ide”, rekao je Čanak agenciji Beta.

On je rekao da na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima podržava manjinsku koaliciju “Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani”.

“O Vojvodini moraju odlučivati oni koji dele sve brige i probleme u Vojvodini. To su Vojvođani, to su ljudi koji tu žive, i zato LSV podržava listu broj 12 na republičkim izborima”, poručio je Čanak.