уторак, фебруар 27, 2024

Zelenski: Ukrajini potrebna vojna pomoć bez ograničenja

Slične objave

Podeli

KIJEV, 24. marta 2022. (Beta-AP) – Ukrajini je potrebna vojna pomoć bez ograničenja jer Rusija u napadu koristi ceo svoj arsenal, rekao je u video obraćanju današnjem samitu NATO-a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je pozvao NATO da Ukrajini obezbedi jedan odsto svih njenih aviona i jedan odsto svih njenih tenkova kako bi Ukrajini i sebi obezbedio 100 odsto sigurnosti.

On je rekao da su mu takodje preko potrebni raketni sistemi, protivbrodsko oružje i sistemi protivvazdušne odbrane i pitao lidere da li je moguće opstati u ratu protiv Rusije bez navedene opreme. Zelenski je rekao da je Rusija jutros upotrebila fosforne bombe u napadima u kome su stradali i odrasli i deca, podsetivši da je hiljade Ukrajinaca umrlo u poslednjih mesec dana a 10 miliona ljudi napustilo svoje domove.

“Osećam se kao da smo u sivoj zoni, između Zapada i Rusije, branimo naše zajedničke vrednosti. Ovo je najstrašnija stvar tokom rata, nemati jasne odgovore na zahteve za pomoć”, rekao je on.

Zelenski nije ponovio svoj zahtev za uspostavljanjem zone zabranjee letova niti zatražio da se Ukrajina pridruži NATO-u.