субота, јул 13, 2024

Vladimir Pajić – Građanima moramo vratiti moć u gradovima i opštinama

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. mart 2024. – “Lokalni izbori koji su pred nama važni su iz mnogo razloga, jer pored smene naprednjačke vlasti imaćemo priliku i da vratimo gradovima dostojanstvo i mogućnost da sami odlučuju o svojoj sudbini. Decentralizacija, za koju se mi zalažemo je prvenstveno poverenje u ljude u svim gradovima Srbije, dok nam SNS umesto toga nudi Aleksandra Vučića kao kandidata na svim izborima i nekoga ko odlučuje umesto svih nas.” rekao je Vladimir Pajić, narodni poslanik i član Predsedništva PSG.

“Svi u Srbiji znaju da su SNS gradonačelnici i predsednici opština marionete u Vučićevim rukama koji rade isključivo u interesu stranke, a ne građana koji su ih birali. Koliko je to izraženo najbolje se videlo prošle godine, kada je u jednom danu bez ikakve političke ili društvene krize njih 64 podnelo ostave, kako bi ispunili stranački zadatak. Jasno nam je da zbog ovakvog delovanja lokalna samuprava u Srbiji ne postoji, a na nama je da to promenimo i priliku imamo na lokalnim izborima koji nas očekuju.” dodaje Pajić.

Pajić kaže da Pokret slobodnih građana smatra da gruba i nasilna centralizacija koja se odvija narušava odnos između građana i države i da se poistovećivanjem Vučića i Srbije stvara odbojnost građana prema državi: “Uzrok nezadovoljstva građana, štete i nepravde se neopravdano pripisuje Beogradu kao glavnom gradu, a osećaj odvojenosti i zapostavljenosti se kompenzuje iseljenjem iz zemlje, neumerenim lokalpatriotizmom i na kraju separatizmom. Zato je neophodno da on sada ne bude u imenu bilo koje liste na lokalnom nivou”

“Srbija plaća preskupu cenu Vučićeve gramzivosti i neograničene vlasti, jer se njeni građani osećaju zaboravljeno i napušteno. Ogorčenost će usmeriti na Beograd ili na Srbiju. Kada na to dodate stranačke poverenike i šerife iz Beograda koji terorišu Niš, Novi Sad i manja mesta širom zemlje onda je jasno zašto dolazi do prezira prema zastavi, grbu ili himni. Ljudima je to simbol lošeg života a država je ogledalo mafije.” dodao je Pajić.

“Pokret slobodnih građana rešenje za ovaj problem vidi u politici decentralizacije kako bi se politička moć vratila građanima kao nosiocima suvereniteta. Na taj način omogućava se ravnomeran razvoj cele države a njeno jedinstvo ogleda se u želji ljudi za prosperitetom i mirnim životom čitave zajednice. Nacionalističke floskule i površna nepromišljena centralizacija su put u propast i društva i države. Pravi patriotizam se razvija na vladavini prava i na osećaju građana da žive u pravednom društvu koje žele da čuvaju.” zaključio je Vladimir Pajić, navodi se u saopštenju za medije.

D. B.