субота, јул 20, 2024

Aris Movsesijan: Da li je Đukanović u Rusiju otišao da uči kako efikasno pokrasti izbore?

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 14. mart 2024. – „Vladimir Đukanović, poslanik SNS, zajedno sa delegacijom koalicionih poslanika, otišao je u Rusiju kako bi posmatrao izbore za predsednika Rusije i izjavio kako želi da doprisnese da Putin ima što veći legitimitet kao sigurni pobednik.“ rekao je Aris Movsesijan potpredsednik Pokreta slobodnih građana

Movsesijan je pitao „Kakav legitimitet daju poslanici stranke koja je tako bezočno krala na izborima, da je sad primorana da ih ponovi u najvažnijoj političkoj tački – Beogradu? I to pod pritiskom Evropske unije, koja još čeka da Srbija počne da ispunjava zadato u cilju priključivanja Evropi usred koje se geografski, politički i istorijski nalazi? Ko je napravio ovu delegaciju, sastavljenu isključivo od poslanika vladajuće većine, pošto je prethodni parlament davno raspušten, a novi nije odlučivao o tim pitanjima?

„Jedini cilj ove posete je da se pokaže da je Srbija na strani Putinovog režima. Đukanović i ekipa otišli su na mesto gde se cementira jedna vlast, da pokažu koliko je u stvari SNS za jednopartijski sistem, a ne za demokratiju. Rekao bih, otišli su na dodatnu obuku: kako efikasno krasti na izborima, pošto smo ih u decembru uhvatili u svim nepočinstvima, pa da probaju da uvedu Putinove novitete. Treba li učiti od režima sa previše okliznuća, padanja kroz prozor i trovanja čudnim supstancama. Svima je jasno da će ovo biti poruka koja će Srbiju ponovo udaljiti od svega što se može smatrati civilizovanim demokratskim svetom.“ zaključio je Aris Movsesijan u saopštenju za medije.

D. B.