четвртак, јун 13, 2024

Tepić: Svi treba da smirimo tenzije

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 23. aprila 2022. (Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je lider SSP-a Dragan Đilas svojevremeno odbio ponude Srpske napredne stranke da bude gradonačelnik Beograda ili potpredsednik Vlade, tako da to jasno pokazuje da su njegove namere da ima sastanak sa predsednikom Srbije i SNS-a Aleksandrom Vučićem bile “najčasnije moguće”.

Tepić koja je na proteklim izborima bila nosilac liste Ujedinjeni za pobedu Srbije, za list Danas ocenila je da se nakon sastanka Đilasa sa Vučićem deo opozicije i “dojučerašnjih partnera” SSP-a “strmoglavio u populizam”.

“Da bismo mogli da sprovodimo politku, odgovorno je da pokušamo da smirimo tenzije, svi. Pri tom, uradio je sve javno (Đilas), bez rukavica, svestan da će sebe izložiti i napadima”, rekla je ona. Tepić je dodala da će opozicija imati još više glasova kada se smire strasti koje nisu racionalne, te da sledeći izbori ne smeju da budu ni nalik aprilskim.

“Poslednja događanja su pokazala da problem nedostatka dijaloga ne postoji samo na relaciji vlast-opozicija, već i unutar opozicije”, kazala je ona. Takođe je rekla da nije iznenađena na navode da bi kandidat za predsednika te koalcije Zdravko Ponoš mogao da osnuje svoju političku organizaciju. “Ponoš je pred izbore rekao da neće formirati svoju političku organizaciju, ali sada je promenio mišljenje. Najveći teret kampanje Zdravka Ponoša iznela je Stranka slobode i pravde. Trpeli smo udarce jer smo ga nominovali i podržavali”, istakla je ona.