недеља, мај 19, 2024

Stefanović: Vučićeva čestitka Putinu u senci mrtvog Navaljnog i rata u Ukrajini

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 20. marta 2024. (Beta) – Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović saopštio je danas da je Vučićeva čestitka Putinu na izbornoj pobedi vraćanje duga ruskom predsedniku koji je, uz Orbana i Erdogana, jedini čestitao SNS-u na pobedi na decembarskim izborima.

On je dodao da je čestitkom, koju je poslao preko ruskog ambasadora u Beogradu, Vučić uputi dve poruke. “Prvu da mu ne smeta što su izbori u Rusiji organizovani u senci mrtvog Alekseja Navaljnog i rata u Ukrajini i drugu da su za njega sasvim prihvatljivi progon i hapšenja političkih protivnika, novinara i svih koji se usude da kritikuju autokratski način vladanja o kome Vučić budan sanja i nasiljem ga pretvara u tužnu stvarnost“, istakao je Stefanović.

Dodao je da na taj način Vučić Srbiju udaljava od evropske budućnosti koja je jedina garancija normalnog života i pokazuje da su njegovi izaslanici, poput Vladimira Đukanovića, u Rusiji boravili sa idejom da nauče kako može da se dodatno obesmisli izborni proces.

Oni koji sanjaju gulage ne mogu da obezbede dobar život za svoj narod. Borba za fer i poštene izbore je ne samo pravo nego i obaveza svakog čoveka koji veruje da zaslužuje da samostalno odlučuje o svojoj sudbini i budućnosti“, zaključio je Stefanović.