среда, фебруар 21, 2024

Stefanović: Podneću tužbu protiv Šešelja

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. septembra 2021. (Beta) – Ministar odbrane Nebojše Stefanovića najavio je da će u ponedeljak podneti tužbu protiv predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja, koji ga je optužio da je nalogodavac nerastveljenog ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Šešelj je ranije danas tokom gostovanja na TV Pink izneo tvrdnju da iza ubistva advokata stoje bivši ministar policije Stefanović i nekadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović.

“Sve što je rekao u vezi sa tim je najteža laž i ne pada mi na pamet da se bavim njenim sadržajem, a naročito ne Šešeljevim motivima da takve laži izgovara. Time će se baviti tužilaštvo i naše pravosuđe i to već od ponedeljka… Duboko verujem u profesionalnost našeg pravosuđa i očekujem da će postupiti brzo i efikasno, čime će pravna država staviti tačku na laži koje se šire kroz javni prostor i ugrožavaju moju i bezbednost moje porodice”, naveo je Stefanović.

Ministar je ocenio da jedino što je tačno u Šešeljevim izjavama da će “neko morati u zatvor”, a da svi koji su iznosili optužbe na njegov račun “završili kao najobičniji lažovi i spletkaroši, koji samo u haosu i lažima vide šansu za sebe, za svoje poslove i karijere”.

“Ili on, ili ja, a ja sam više nego uveren da će odgovarati onaj ko zasipa javnost lažima. Do sada, nažalost, bez posledica. Zato pozivam tužilaštvo da odmah, bez odlaganja, reaguje i ispita sve Šešeljeve lažne optužbe, kako iza njih ne bi ostala nijedna sumnja, nijedan razlog da ih bilo ko bilo kada ponovi, a da bude kažnjen onaj ko ih je izrekao”, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Šešelj je tokom današnjeg gostovanja naveo da poseduje transkript razgovora iz maja 2018. koji je policija prisluškivala, u kom se navodno vidi da je Darko Elez, koji se tereti za teška krivična dela počinjena na području Istočnog Sarajeva i drugih krajeva u BiH, imao sastanak sa Dijanom Hrkalović. Šešelj je dodao da smatra da je povod za ubistvo Ognjanovića dosijei o Nebojši Stefanoviću, kao i njegovom ocu, Branku Stefanoviću.

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je pre tri godine u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu.