среда, фебруар 28, 2024

Vuletić: Negiranje Crne Gore i BiH najbitnija stvar kojom se Vučić i njegova vlada bave

Slične objave

Podeli

Neophodno nam je da napravimo konačni otklon od politike koja nas je uništila i da uz pomoć EU dođemo do uslova za normalan život”

Predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić izjavio je danas da Srbija ne odustaje od svoje politike iz 90-ih godina, koju je Vučić 90-ih iz drugog reda glavnokomandujućih Miloševića i Šešelja vatreno podržavao i u dobroj meri kreirao, a koja je uništila bivšu zajedničku zemlju.

„Malo vredi životni napredak u tehničkom smislu, a i on je u velikom zaostatku za okruženjem, da ne govorimo kolika je to razlika u odnosu na Zapad. Mnogima je teško da slušaju i čitaju o ovim stvarima, mnogi i svesno negiraju ove činjenice, ali ne vidim drugi način osim da se istinom odužimo ubijenima, ima ih 130.000, nasilno raseljenim više od milion sa uništenim životima“, rekao je Vuletić.

Dodao je da je to sve „epilog nakazne politike koja nam se ponovo poslednjih par godina natura kao pobednička i ona koja brani Srbe od čitavog sveta koji želi da nas uništi“.

„Kroz gvozdenu kontrolu medija lažno se optužuju susedi za napade na Srbe i sve što je srpsko, uz prećutnu saglasnost Zapadnih zemalja. Kampanja koja neverovatno podseća na onu sa kraja 80-ih i 90-ih, uz izvođače radova na terenu poput Andrije Mandića u Crnog Gori i njegovog Demokratskog fronta, Milorada Dodika i svih ostalih političara u Republici Srpskoj uključujući novu ’nadu’ Draška Stanivukovića. Akcenat se posebno stavlja na Kosovo, kao na teritoriju koju moramo da branimo do poslednje kapi krvi“, naveo je Vuletić.

Prema njegovim rečima, svakoj zdravorazumskoj osobi jasno je još od juna 1999. i potpisa u Kumanovu da smo Kosovo izgubili.

“Srpska pravoslavna crkva je svakako konstantna udarna politička pesnica nacionalističke ideologije upakovane danas u takozvani srpski svet, a zapravo se radi o novom pokušaju da se ostvari stari Miloševićev i Šešeljev san. Ne propušta se prilika kako bi se podigle tenzije u susednim zemljama. Pre godinu dana to su bile litije u Crnoj Gori na čijim krilima je formirana nova vlast, a danas je to ustoličenje Joanikija za mitropolita“, rekao je Vuletić.

Ocenio je da je negiranje crnogorske države kao i negiranje Crnogoraca, uz negiranje Bosne i Hercegovine i bošnjačkog naroda u ovom trenutku najbitnija stvar kojom se Vučić i njegova vlada bave, iako on lično takve stvari ne izgovara već angažuje svoje poslušnike.

Skrivanje iza Aleksandra Vulina i Ane Brnabić je kratkog daha, konfor koji Vučić još uvek može da oseća na sastancima poput jučerašnjeg na Bledu, uz razumevanje Janeza Janše i Viktora Orbana će uskoro zameniti mnogo ozbiljniji zahtevi da se Srbija konačno opredeli šta želi“, kazao je predsednik GDF-a.

Naveo je da je obaveza svih političkih aktera u Srbiji, posebno opozicionih, da se o ovim stvarima izjasne na vreme.

„Nikako ne podržavam inicijative o takozvanom nenapadanju u opoziciji. Kakva je razlika između Boška Obradovića i Vuka Jeremića koji su još vatreniji od Vučića u ostvarenju ideje srpskog sveta? Nije nam potrebno da i njih testiramo na vlasti. Neophodno nam je da napravimo konačni otklon od politike koja nas je uništila i da uz pomoć EU dođemo do uslova za normalan život, život dostojan čoveka u 21. veku“, zaključio je Vuletić.

(Portal Autonomija)