понедељак, март 4, 2024

Samofalov: I dalje se ne zna ko su investitor i izvođač u Vidovdanskoj ulici

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 4. septembra 2021. (Beta) –  Odbornici Skupštine Beograda iz grupe “Oslobodimo Vračar” upozorili su danas da, iako je istražni postupak za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici proširen na još lica, gradjani nisu dobili odgovor na pitanje ko su investitor i izvođač radova na toj lokaciji.

Oni su ispred zgrade opštine Vračar održali još jedan protest sa kog su zatražili smenu odgovornih iz te lokalne samuouprave kao i smenu zamenika gradonačelnika Beograda Goran Vesića.

“Treba pustiti tužilaštvo da obavlja svoj posao, ali ne možemo ignorisati činjenicu da su službenici opštine Vračar izdali dozvole za gradnju i da niko ne podleže bilo kakvoj odgovornosti. Dovoljno je da pogledate o kakvim firmama je reč i da svakome sve bude jasno, izgleda samo ne onima koji o dozvolama i odlučuju”, naveo je Konstantin Samofalov, prtparol Socijaldemokratske stranke (Borisa Tadića), prenosi njena odbornička grupa.

On je ocenio je da će i pored činjenice da je Grad na sebe preuzeo obavezu da se naplati sa investitorom, štetu “zapravo plaćati Beograđani”. “Pitanje nad pitanjima je ko je tu gradio i ko tek namerava da gradi na dve parcele jer je jasno da će od investitora, čiji je račun već bio u blokadi i koji ima osnivački kapital od 1.000 dinara, Grad moći da se naplati samo oduzimanjem parcele sa koje su potkopani temelji susedne zgrade”, naveo je Samofalov.