среда, мај 29, 2024

Stefan Simić – Šapić da preuzme odgovornost za stanje u javnom prevozu

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. mart 2024. – “Umesto da izjavi saučešće porodici preminule žene i da prihvati odgovornost za katastrofalno stanje u GSP, Aleksandar Šapić napada opoziciju da se bavi „nekrofilskom politikom“i koristi smrtni slučaj da bi prekrio svoj nerad.” rekao je Stefan Simić predsednik Beogradskog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG).

“PSG je u više navrata upozoravao na loše stanje javnog saobraćaja u Beogradu, davao predloge kako da se unapredi kako bi se zaštitila bezbednost građana, a za to vreme Sekretarijat za javni prevoz koji je direktno nadležan za kontrolu stanja u prevozu nije preuzeo ništa. Ako Šapić traži odgovorne za pogibiju naše sugrađanke i druge brojne nesreće, trebalo bi da se okrene ka onima koje je sam postavio.” kaže Simić u saopštenju za medije.

Simić je dodao “Na našu nesreću i uprkos tome što su građani Beograda dva puta glasali da SNS više ne bude vlast, oni i dalje upravljaju ovim gradom, i njihova je obaveza da hitno pregledaju sve ugovore sa privatnim prevozom, da izvrše vanredni pregled svih vozila i da kazne odgovorne za sve propuste. Takođe, umesto što se novac troši na nepotrebne projekte i popravljanje već renoviranih ulica, grad bi trebalo da kupi nove autobuse”

“Još jednom apelujemo da Šapić prekine sa napadima na opoziciju i da vlast konačno preuzme odgovornost za ono što su uradili u prethodnih 10 godina.” zaključio je Simić.

M. Markov