субота, јул 20, 2024

Đilas o toalet papiru u Skupštini

Slične objave

Podeli

BEOGRAD, 21. marta 2024. (Beta) – Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ocenio je danas, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je opozicija “pokrala” skupštinski toalet papir kojim je gađala predsednicu parlamenta Anu Brnabić, da nije bila krađa u pitanju, jer “nije postojala namera da se pribavi protivpravna korist”.

“Najbolji student Pravnog fakulteta nije rekao istinu. U Krivičnom zakoniku član 203 stav 1 piše da bi nešto bila krađa nije dovoljno samo da se oduzme tuđa pokretna stvar već mora da postoji namera da se pribavi protivpravna korist. Ovde to nije bio slučaj. Toalet papir je kolega Jovanović uzeo i potom ga upotrebio u skladu sa njegovom namenom”, napisao je Đilas na društvenoj mreži Iks.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije danas iz Brisela, gde učestvuje na Samitu o nuklearnoj energiji, optužio je opoziciju da je “krala toalet papir” iz zgrade parlamenta.

“Video sam da su po starom maniru pokrali toalet papir iz skupštinskih prostorija i tim pokradenim toalet papirima gađali Anu i sve ostale za tim stolom. Ako je to Srbija koju predlažu građanima ove zemlje, ja verujem da nikada neće doći na vlast”, rekao je Vučić novinarima u Briselu, gde učestvuje na Samitu o nuklearnoj energiji.