недеља, мај 19, 2024

Zoran Vuletić: Ana Brnabić je jako loše rešenje

Slične objave

Podeli

Narodna skupština dobla je predsednicu. Ana Brnabić bila je jedini kandidat vladajuće koalicije a za dojučerašnju premijerku glasale su i manjinske stranke, dok opozicija nije htela da glasa za ovaj izbor.

Kako je u najavi emisije Usijanje na Kurir TV rečeo poslanici su jedni drugima tokom dvodnevne rasprave govorili da su kriminalci, izdajnicim budale, lopovi i kukavice, govorilo se o Kosovu, da je vladajuća koalicija pokrala nedavne izbore, govorilo se o svemu a najmanje o kandidatkinji za predsednicu parlamenta iako je njen izbor bio jedna tačka dnevnog reda.

Usijanju su o tri haoti;na dana u Parlamentu govorili Đorđe Milićević, ministar za dijasporu, Dejav Vuk Stanković, politički analitičar i predsednik Građanskog demokratskog foruma Zoran Vuletić.

Dejan Vuk Stanković je mišljenja da je Brnabić u prethodnom periodu “stekla neka pozitivna radna i medijska iskustva” i da je “očvrsla u polemikama, što u studijima što u javnosti” i da “svojim veštinama može u ovom trenutku da simbolizuje parlament. On opoziciji zamera što nije umerenija “u slanju svojih političkih poruka”.

Vuletić me mišljenja da je izbor gospođe Brnabić “jako loše rešenje” i da ona u suštini “duboko ne razume politiku”.

Ona je dobar đak SNS i Srpske radikalne stranke, kaže Vuletić, pominjući da je u jednom trenutku izašla u susret čak i Vojislavu Šešelju kada je rekla da je prestala da letuje u Hrvatskoj jer je on govorio da ne bi bilo u redu.

“radi se o arogantnoj osobi, mislim da se radi o netolerantnoj osobi i osobi koja ne zna da uspostavi dijalog koji je nama preko potreban. Da me je neko pre par godina pitao da li je moguće da posle Dačića može neko da dođe ko je lošiji predsednik Skupštine, mislim da bih rekao da je moguće, jer je Orlić bio još lošije rešenje. Ana Brnabić ima manje talenta i od gospodina Orlića…”

Više u video prilogu TV Kurir.

D. B.